Verkeer
Stuur appje
Zoek

Spannende finale en kontjes kijken bij jaarlijkse Sander Boschkertoernooi van FC Twente

Het is inmiddels een terugkerend tafereel: spelers van FC Twente en cliënten van De Twentse Zorgcentra die mét en tegen elkaar voetballen. Dat is het vaste recept van het Sander Boschkertoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd. Woensdagmiddag was alweer de negentiende editie. Met een spannende finale waar strafschoppen de winnaar moesten aanwijzen en er niet alleen oog was voor de bal.

Het is een gezellige drukte woensdag op het Trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. Acht teams strijden daar voor de winst. Plezier maken staat voorop, maar vergis je niet: het gaat er fanatiek aan toe op de verschillende wedstrijdvelden.

Twee keepers

Alles wordt uit de kast getrokken om de overwinning over de streep te trekken. Zo heeft het team van Daan Rots, Denilho Cleonise en Manfred Ugalde hun keeper met elektrische rolstoel en al in de goal gezet. Menig doelpoging van tegenstanders ketst af op het vervoersmiddel.

En bij het blauwe team van Issam El Maach, Julio Pleguezuelo en Ramiz Zerrouki staan er steevast twee keepers in het doel. Ook worden op meerdere velden verwoede pogingen gedaan om de scheidsrechter te beïnvloeden.

20230510 SANDER BOSCHKERTOERNOOI KEEPER ROLSTOEL STILL VIDEO
Het doel van team geel wordt vakkundig dichtgetimmerd
Beeld: Still video 1Twente

Contractpogingen

Ron Jans geniet van het plezier om hem heen. "De lach regeert. Als je al ziet hoe enthousiast ze al worden als ze bij een team ingedeeld worden."

Maar als hij denkt zich rustig als toeschouwer op te kunnen stellen, heeft hij het mis. Wesley, één van de cliënten van De Twentse Zorgcentra, probeert er woensdagmiddag een contract uit te slepen bij FC Twente. Jans is alvast enthousiast over zijn kwaliteiten. "Je bent snel, je bent handig, je hebt een goede techniek, een goed schot. Jan Streuer moet jou gewoon vastleggen."

De billen van Boschker

Bij sommige deelnemers gaan de ogen tijdens het toernooi niet alleen naar de bal. Zo heeft Chantal haar aandacht verlegd naar het achterwerk van Sander Boschker. Die kan haar goedkeuring wel verdragen. "Hij heeft een lekker kontje", vertrouwt ze Sem Steijn toe. Die laatste besluit haar, letterlijk, een handje te helpen. "Zullen we hem eens op zijn kont slaan?" En zo geschiedde.

Strafschoppen

De finale gaat uiteindelijk tussen het groene team van Vlap, Salah-Eddine en Sam Karssies en het blauwe team van Zerrouki, El Maach en Pleguezuelo. Omdat de reguliere speeltijd geen winnaar brengt (1-1), moeten strafschoppen uiteindelijk bepalen wie er kampioen wordt. En ondanks de twee keepers bij blauw, gaat de titel dit jaar naar het groene team.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.