Enschede
Video

Steeds meer mensen doen mee aan Februari Muziekmaand

Deze hele maand vindt de Februari Muziekmaand plaats. De eerste week stuurden Enschedese verenigingen video’s op met het thema warmte. Daarna volgde het thema Valentijn. Deze week: moedertaal.

Het thema moedertaal is ontstaan, omdat er aankomende zondag de dag van de moedertaal is. Cultuurcoach Jacintha Blom, die de actie heeft bedacht, hoopt in de derde week op nog meer filmpjes van de verenigingen in Enschede.

Filmpjes

In de eerste week stuurden zo’n acht verenigingen filmpjes in. Deze week steeg het aantal naar dertien mensen. “Dat is een mooie stijging. Mensen zien dat er toffe dingen gebeuren. Ik hoop dat het verder stijgt”, aldus Blom.

Er zijn twee winnaars voortgekomen uit het thema van vorige week. De winnaar van de publieksprijs is Drum- en Marchingband Enschede. Vivian van Voorthuizen won de juryprijs en deed namens Theatre Association NEST mee. De video’s worden door de deelnemers gemaakt en op hun social media-kanalen geplaatst. “We willen dat mensen met elkaar filmpjes maken. Even met elkaar bezig zijn, om nieuwe dingen te maken”, licht de cultuurcoach het idee achter de actie toe.

Wil je meer informatie?

Cultuurinenschede.nl of op de Facebookpagina @cultuurinenschede


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.