Twente
Enschede
Hengelo

Scholen in Twente houden deuren gesloten vanwege ijzel

Menig school in Twente houdt maandag de deuren gesloten vanwege de verwachte ijzel. De afkondiging van weercode rood zondag aan het einde van de dag bracht schoolbesturen tot dat besluit.

34930 22jan15 ijzel stoep
Menig school in Twente houdt maandag de deuren gesloten vanwege de verwachte ijzel. © 1Twente

Na de middag wél toetsen op school

“Om ieders veiligheid te kunnen garanderen hebben we besloten om maandag over te stappen op online lessen voor alle leerlingen”, aldus het bestuur van Het Assink lyceum in Haaksbergen. De geplande toetsen, die in de middag plaatsvinden, gaan wel door, omdat de verwachting is dat het na de middag gedaan is met de ergste gladheid.

De Telgenkamp

Ouders van basisschool De Telgenkamp in Hengelo werden aan het begin van de avond overvallen door een mail waar in staat dat er ‘vanaf 10 uur opdrachten voor kinderen worden klaargezet via de mail’. Met andere woorden: ook hier maandag geen les op school.

De school stelt dat alle scholen van de stichting Symbio gesloten blijven op last van het bestuur. Symbio is de nieuwe naam van de met Primato gefuseerde Schaepmanstichting. De schoolleiding maakt op voorhand excuses en vraagt om begrip: “Het bericht overvalt ons en zal ook zeker u overvallen op dit tijdstip.”

Rosenmontag

Ook scholenorganisatie Varietas met 30 scholen in Twente en Salland vindt het niet verantwoord dat leerlingen en docenten naar school komen. Brigantijn in Borne denkt er ook zo over. Diverse scholen zijn rond 20.00 uur nog aan het overleggen. Basisscholen in plaatsen waar normaliter carnaval gevierd wordt als Oldenzaal en Loser zijn toch al dicht omdat het Rosenmontag is. (Met dank aan Tubantia)


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.