Enschede

Run op gebak via click & collect

Sinds woensdag mogen de winkels weer open met dank aan de click & collect-optie. Enschedese winkeliers zijn blij, maar zeggen ook dat de traditionele manier van winkelen eigenlijk vele malen leuker is. Druk was het de afgelopen dagen door het weer ook niet echt... maar, dat geldt niet voor alle winkels. Bij de HEMA aan het Van Heekplein was het namelijk best druk. We praten erover met filiaalmanager Johan Kampinga.

Tevreden

Normaal gesproken, buiten coronatijd, bezoeken een paar honderd mensen per dag de HEMA, vrijdag zijn dat er zo’n zestig. Filiaalmanager Johan Kampinga is daar best tevreden mee. “Het is natuurlijk niet in verhouding, maar ik vind dat het lekker doorloopt. Mensen bestellen via internet, rekenen af en halen hun boodschap af in de winkel”, zegt hij.

Vorige week waren Valentijnsdagproducten, handschoenen en thermo-ondergoed populair. En deze week? In elk geval gebak. “Vooral ’s ochtends, dat hoort ook zo.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.