Sport
Voetbal
FC Twente

Jans vindt straf Ilic te hoog: “wilden eigenlijk in beroep gaan”

Ron Jans vindt de straf voor Luca Ilic na zijn rode kaart tegen PSV te hoog. Ilic kreeg een schorsing van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk en dat had er volgens de trainer wel één minder mogen zijn.

Kopstootbeweging

“Eigenlijk wilden we in beroep gaan”, zegt Jans vrijdag. “Maar gezien alle getuigenissen heeft de club dat niet gedaan en dat begrijp ik dan misschien ook wel.” Ilic kreeg de rode kaart zaterdag in de uitwedstrijd tegen PSV, nadat hij een kopstootbeweging maakte richting Marco van Ginkel.

Jans betwist de rode kaart trouwens niet. “Het was geen kopstoot die hard aankwam, maar het was wel een rode kaart en een domme beweging. Maar ik vind wel dat hij één wedstrijd te veel heeft gekregen.” Toch besloot de club het er dus bij te laten. “Je loopt ook nog het risico dat die wedstrijd voorwaardelijk in onvoorwaardelijk wordt omgezet.”

Excuses

Ilic zelf betuigde deze week op Instagram openlijk spijt voor zijn actie en bood ook binnen het team zijn excuses aan. Jans sprak al met hem op de terugweg vanuit Eindhoven. “Hij moet op de blaren zitten en ervan leren."

Ilic mist door de schorsing de wedstrijden tegen Vitesse, Feyenoord en Heracles.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.