Hengelo

'Lokaal maatwerk voor Hengelose horecaondernemers'

De gemeente Hengelo zegt zich de komende maanden te blijven inzetten voor lokaal maatwerk aan horecaondernemers. Dit staat in een brief die het college van B en W heeft geschreven aan Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hengelo.

18216 Horeca
De gemeente Hengelo wil zich inzetten voor lokaal maatwerk voor Hengelose horecaondernemers als dat nodig is. © Stockfoto

Werken aan een vitale horecasector

De gemeente Hengelo laat aan de lokale afdeling van KHN weten bij het Rijk, de provincie, vastgoedeigenaren en andere betrokkenen aandacht te vragen voor de situatie van lokale ondernemers. ”Voor de korte termijn is het erop gericht dat horecaondernemers zo goed en snel als mogelijk uit deze crisis komen en kunnen werken aan het economisch herstel van hun bedrijf. Voor de middellange termijn werken we samen aan een vitale horecasector, die een belangrijke bijdrage levert aan een aantrekkelijke en florerende binnenstad”, zegt het college van B en W.

'Opschalen als het nodig is'

De gemeente zegt op te zullen schalen als de situatie erom vraagt. “In de afgelopen periode hebben we met deze werkwijze enkele belangrijke maatregelen getroffen om de horecaondernemers te faciliteren en financieel te ondersteunen, de kwijtschelding van de precariobelasting 2020, de kwijtschelding van de BIZ bijdrage 2021 en een tegemoetkoming in de huurlasten voor gemeentelijke panden zijn hiervan belangrijke resultaten.”

Afgelopen zomer werd tijdelijk ook een terrasverruiming toegestaan in verband de coronamaatregelen. Of de horeca straks bij een heropening weer kan rekenen op die handreiking, dat is nog onduidelijk.

Routekaart Horeca

De horecasector schreeuwt landelijk om een spoedig heropeningsplan en om meer steun voor de ondernemers gedurende de verlengde lockdown. Afgelopen week presenteerde de Koninklijke Horeca Nederland nog een eigen opgestelde routekaart Horeca. Die beschrijft stapsgewijs hoe de horeca veilig open kan. De brancheorganisatie vindt dat de door het kabinet gepresenteerde routekaart voor de horeca te beperkend en niet werkbaar is.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.