Twente
Sport
Voetbal
FC Twente

Julio Pleguezuelo mist rest van seizoen door zware blessure

Julio Pleguezuelo heeft deze week tijdens de training een zware knieblessure opgelopen. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de verdediger dit seizoen niet meer in actie zal komen. Na Vaclav Cerny is de Spanjaard de tweede speler van FC Twente die lang is uitgeschakeld door een knieblessure.

Julio Pleguezuelo Emiel Muijderman
Julio Pleguezuelo heeft deze week tijdens de training een zware knieblessure opgelopen en komt dit seizoen niet meer in actie. © Emiel Muijderman

Operatie niet nodig

"Deze blessure is natuurlijk een grote teleurstelling voor mij", aldus de 24-jarige verdediger. "Dinsdag tijdens de training had ik last van mijn knie, maar ik had toen nog geen idee dat ik er zo lang uit zou zijn. We zitten in een wat mindere fase met de ploeg en dan wil je er juist graag zijn voor het team. Ik moet de knop nu omzetten en aan mijn herstel werken. Gelukkig is een operatie niet noodzakelijk."

'Een van onze routiniers'

Ron Jans: “Het zit duidelijk even niet mee voor ons. Julio is op zijn jonge leeftijd eigenlijk al een van de routiniers in dit jonge elftal. Daarbij is het een grote teleurstelling voor Julio zelf. Hij staat er altijd voor het team." Jans geeft een treffend voorbeeld: "Hij speelt het liefst centraal in de verdediging, maar toen we aan hem aan de zijkanten nodig hadden, klaagde hij niet."

icon_main_quote_red_glyph

"Dinsdag tijdens de training had ik last van mijn knie, maar ik had toen nog geen idee dat ik er zo lang uit zou zijn."

Julio Pleguezuelo

Vitesse uit ook zonder Ilic

FC Twente speelt zondagmiddag om 16.45 uit tegen Vitesse. Middenvelder Luka Ilic zal ook op het wedstrijdformulier ontbreken. Hij is vanwege zijn rode kaart van afgelopen weekend voor maar liefst 3 wedstrijden geschorst.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.