Enschede
Video

Tweede week Februari Muziekmaand: ‘Hoop huwelijksaanzoek te zien’

Sinds tien dagen zijn Enschedese koren, harmonieorkesten en theatergroepen bezig met het maken van creatieve video’s om hun clubs in deze rustige periode weer nieuw leven in te blazen. In het kader van de challenge ‘Februari Muziekmaand’ van cultuurcoach Jacintha Blom kunnen vereniging sinds begin februari video’s uploaden op sociale media.

Twee eerste winnaars

In de eerste week konden verenigingen video’s en foto’s uploaden die met het thema ‘warmte’ te maken hadden. “We hebben acht deelnemers gehad. Voor de eerste week ben ik er heel blij mee, maar ik vond het ook wel spannend”, aldus cultuurcoach Jacintha Blom. “Clubs lieten zien waar ze enthousiast van worden.” Zo ging de ene hardlopen, de andere speelde gitaar voor een open haard of danste in zijn woonkamer. Aangezien elke week twee winnaars worden gekozen die uiteindelijk in de finale terechtkomen, werden ook in de eerste week twee clubs gekozen. “De publieksprijs kreeg de Show & Marchingband EVC, omdat ze de meeste likes kregen en de juryprijs ging naar de Muziektheatergroep A-Muse”, vertelt Blom.

icon_main_info_white_glyph

Februari Muziekmaand

Elke creatieve vereniging in Enschede kan sinds 1 februari meedoen en elke week een video of foto uploaden op de eigen social media-kanalen. Elke week heeft een ander thema. Iedereen kan de bijdrages liken en er kijkt nog een jury naar de bijdrages. Hoe creatiever, hoe beter.

Valentijn

Volgende week is het onderwerp ‘Valentijn’. “Ik wil zien waar mensen van houden en ik hoop zelfs een huwelijksaanzoek van twee mensen te zien”, vertelt de cultuurcoach.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.