Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Sneeuwruimploegen werken twaalf uur op, twaalf uur af

Sneeuwruimer Flip van Willigen
Sneeuwploegen werken twaalf uur op, twaalf uur af
Beeld: Flip van Willigen

Sneeuwopruimdiensten werken het klokje rond, ook in Enschede. Onafgebroken wordt geprobeerd de stad zo goed en zo kwaad dat gaat bereikbaar te houden. De diensten zijn lang: twaalf uur op, twaalf uur af.

Dat vertelde verantwoordelijk wethouder Jurgen van Houdt vanavond als antwoord op gestelde raadsvragen. Prioriteiten liggen bij de toegangswegen, de singels en de wegen die worden gebruikt door hulpdiensten.

De resultaten van al die inspanningen zijn beperkt. Dat heeft, zo stelde Van Houdt, te maken met de aanhoudende sneeuwval, de wind, de temperaturen en de avondklok. Van Houdt: “Alle materieel wordt ingezet, er is extra materieel ingehuurd. Maar de aanhoudende sneeuwval speelt ons parten.”

Behalve die sneeuwval maakt ook de wind het ruimen lastig. Min of meer vrijgemaakte wegenvakken zijn in een mum van tijd weer bedekt met stuifsneeuw. Maar ook lage temperaturen maken ruimen lastig. “Bij min zeven, verliest het zout al een flink deel van zijn werking. Dat is het op dit moment. Bij min twaalf is de werking nihil.” Daar komt bij, zo legde Van Houdt uit, dat er na negenen geen auto’s meer zijn om het gestrooide zout in te rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.