Enschede

Renate Jansen, Sisca Folkertsma en Lynn Wilms verlengen contract bij FC Twente

De internationals Renate Jansen, Sisca Folkertsma en Lynn Wilms spelen ook komend seizoen voor FC Twente. De drie hebben deze week hun contract verlengd tot medio 2021.

459642 890976
Redactie | Tubantia

Renate Jansen (29) speelt sinds 2015 in de selectie van FC Twente, komend seizoen wordt haar zesde jaar bij de club. Afgelopen seizoen speelde Jansen haar honderdste competitieduel voor FC Twente en scoorde zij haar vijftigste competitiedoelpunt. Ze werd tweemaal landskampioen met FC Twente. Jansen, 43-voudig international, werd in 2017 met Oranje Europees kampioen en was vorig jaar actief op het WK.

Lynn Wilms (19) en Sisca Folkertsma (22) spelen sinds het kampioensjaar 2018-2019 bij FC Twente. Wilms debuteerde vorig seizoen voor Oranje en speelde tot nu toe drie interlands. Achtvoudig international Folkertsma kwam in de zomer van 2018 over van Ajax. Daarvoor speelde ze bij PSV en sc Heerenveen.

Veel ervaringTechnisch manager René Roord: âWe zijn blij dat deze drie speelsters voor FC Twente behouden zijn gebleven. Dat Renate ook komend seizoen voor ons speelt, is prachtig. Zoân goede speelster met zo veel ervaring is belangrijk voor elke ploeg. Sisca heeft zich bij ons ontwikkeld tot international. Helaas gooide een blessure roet in het eten, maar sinds de winter is ze heel sterk teruggekomen. Lynn is een groot talent. Eigenlijk vanuit het niets is ze twee seizoenen geleden bij ons gekomen. Ze heeft zich goed ontwikkeld en ze heeft het afgelopen jaar haar debuut voor Oranje gemaakt. We verwachten dat ze het zal doorzetten komend seizoen.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook


Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.