Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Voorvechter lokale journalistiek Benneworth overleden

459748 HKEB8861

Oud UT-onderzoeker Paul Benneworth (46) overleed afgelopen dinsdag in zijn woonplaats Newcastle in zijn slaap. Vandaag stonden we in 1TwenteVandaag een moment stil bij de betekenis die hij heeft gehad voor de regio en de lokale journalistiek.

Ernst Bergboer | 1Twente

Het was echt een klap toen ik het hoorde , vertelde Flip van Willigen, directeur van 1Twente. Om zijn leeftijd, maar ook omdat hij van grote waarde is geweest voor de lokale journalistiek.

Twente op de kaart voor de wereld
Benneworth voelde grote betrokkenheid bij de regio, zo getuigde ook collega en vriend Martin Stienstra. Hij was heel erg geïnteresseerd, wilde iets doen wat nog niet veel mensen voor ogen hadden: Twente op de kaart zetten voor heel de wereld. Die betrokkenheid van de economische-geograaf was ook heel praktisch. Hij voetbalde bij PW, was bestuurslid bij die club, speelde toneel en was betrokken bij de Mixed Cricket Club Hengelo. Stienstra: Hij vond dat je niet alleen in theorie maar ook heel praktisch moet onderzoeken hoe burgers innovatief betrokken kunnen zijn.

Vanuit zijn hart
Paul was echt geraakt door wat wij hier deden , vertelde Van Willigen in de uitzending. Hij was zelf actief bij een lokale krant in Engeland, waar een andere structuur is, maar had een grote visie op het belang van lokale journalistiek. Benneworth was een van de prominente opstellers van een brief vorig jaar, met een pleidooi om de lokale omroep op de been te houden. Dat heeft hij echt vanuit zijn hart gedaan.

Klik voor het hele gesprek met Flip van Willigen en Martin Stienstra op de link hieronder.

Beeld: Ernst Bergboer
Flip van Willigen: Dat heeft Paul echt vanuit zijn hart gedaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.