Enschede

Boswachter Harry Koster stopt na 40 jaar: 'Maar ik blijf actief bij het Landschap'

Ook een boswachter moet een keer stoppen met boswachten. Harry Koster was 40 jaar terreinbeheerder bij Landschap Overijssel en keek in 1Twente Vandaag terug op de afgelopen jaren.

459758 HKEB8858
Harry Koster © Ernst Bergboer / 1Twente

Begonnen als vogelwachter

Koster zegt zelf dat het werk van een terreinbeheerder de afgelopen jaren aanzienlijk is veranderd. "Je bent bezig met het beheren van natuurterreinen, recreatieve voorzieningen, maaien, onderhoud van bossen en je hebt contact met de gemeente, beheerders en het waterschap", vertelt Koster. "Maar 40 jaar geleden was het werk veel praktischer. Tegenwoordig vindt er veel meer vooronderzoek plaats, moeten rapporten worden geschreven en subsidie worden aangevraagd. Het is veel bureaucratischer."

Toch houdt hij van zijn werk in Twente dat per toeval tot stand is gekomen. Kosters carrière begon als vogelwachter op Ameland. Daar kwam hij de voormalige rentmeester van Landschap Overijssel tegen die op vakantie was. "We kwamen in gesprek en hij heeft mij later een functie in Twente aangeboden", aldus Koster.

Maar ook na 40 jaar kan en wil Koster niet stoppen: "Ik blijf actief bij Landschap Overijssel. Ik ben coördinator voor de gidsen en geef excursies, maar ook opleidingen."

Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.