Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

PW in de knel: vloot zonder vlaggenschip zoekt spelers voor het eerste elftal

459935 PW Emiel

Een bloeiende vereniging, de bakermat van het Nederlandse voetbal. En dan geen eerste elftal. Het kan zomaar gebeuren bij PW.

Lilian ten Donkelaar | Tubantia

Een vloot van elftallen zonder vlaggenschip. Het is eigenlijk ondenkbaar, maar als PW niet heel snel een stuk of tien goede spelers vindt, gaat er een trieste mededeling naar de KNVB. PW moet zich dan met het eerste elftal uitschrijven voor het komende voetbalseizoen.

Geen jeugd Hoe kan dat gebeuren? Door een samenloop van omstandigheden. PW is in veel opzichten een bijzondere club en een van die bijzonderheden is dat PW geen jeugd heeft. Spelers komen op een andere manier binnen. Via via, meestal. Dankzij positieve verhalen op feestjes of in de kantine, leuke ervaringen bij toernooien, of gezellige gesprekken aan de bar. Maar al die gezelligheid heeft één ding gemeen: corona heeft er een eind aan gemaakt.

En toen vertrokken de spelersEr was dan ook geen slechter moment denkbaar voor het grootste deel van het eerste elftal om te vertrekken. Niet dat de club ze iets kwalijk neemt, ze hebben het netjes en ruim op tijd aangekondigd, en iedereen begrijpt de stap. Ze willen een andere uitdaging.

Wij kunnen niet meer voldoen aan wat zij willen en dat kan. Maar voordat wij in actie konden komen om vervanging te zoeken, sloeg corona toe , zegt voorzitter Ben Snijders. Er zijn er zeven over. We kunnen intern nog wat aanvulling vinden, maar dan hebben we er nog steeds een stuk of tien nodig.

De tijd dringt PW is beslist geen zieltogende club, zegt Snijders. Dit jaar groeien we weer met vijftig leden. Maar doorgroeien naar het eerste zit er voor de meesten niet in. Bestuur en spelers proberen daarom uit alle macht geschikte kandidaten te werven. Via ons netwerk, via trainers, maar de spoeling is dun. De deadline is 1 juni, dan wil de KNVB het weten.

Je eigen ding doenWie kiest voor PW, kiest een bijzondere club, benadrukt Snijders. We waren de eerste club in Nederland. We krijgen subsidie zodat onze rood-wit-blauwe shirts op de velden te zien blijven. We hebben een lange geschiedenis en een fijne sfeer.

Dat bevestigt Sietse Van Vlierberghe, vicevoorzitter en speler van het eerste. Ik kende PW ook niet, maar we zochten een club waar we veel vrijheid hadden, waar we een beetje ons eigen ding konden doen. Daar staat PW om bekend, zegt hij.

Hopen op coulanceStel nu dat het niet lukt? Officieel zegt de KNVB: als je geen eerste elftal kan inschrijven, mag je drie seizoenen niet meedoen. Snijders hoopt dat de bond coulant is. Drie jaar zonder vlaggenschip? Hij mag er niet aan denken. Het eerste is toch je uithangbord.

Voor informatie: [email protected] of [email protected].

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.