Enschede

Dokter Schaafsma benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Dokter M.R. Schaafsma, internist-hematoloog bij het Medisch Spectrum Twente, is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Onno van Veldhuizen kon door corona hem de versierselen niet overhandigen. Schaafsma werd door de burgemeester telefonisch op de hoogte gebracht van de benoeming.

460746 20200529 163711 1
1Twente | Redactie

De arts werkte vanaf 1 januari 1992 als internist-hematoloog in het Medisch Spectrum Twente. Daarvoor was hij verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum.

Sleutelfiguur
De decorandus is een sleutelfiguur voor de ontwikkeling van de Twentse als de Nederlandse hematologie en een toonaangevende voortrekker geweest voor deze zorg.

Hij zorgde ervoor dat het MST als een van de eerste centra werd geaccrediteerd voor autologe stamceltransplantaties.
Reizen
Hiermee bracht hij ook een succesvolle samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het MST tot stand.

Voor patiënten een zeer waardevolle en belangrijke ontwikkeling, omdat het niet meer noodzakelijk was voor alle behandelingen naar Leiden te reizen. Ook nazorg van behandelingen vinden nu in het MST plaats.

Pensioen
Daarnaast stak hij veel tijd in bestuurlijke functies binnen zijn vakgebied. Dokter Schaafsma verrichtte werkzaamheden die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben en wordt daarom benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De internist gaat per 1 augustus 2020 met pensioen. Zijn officiële afscheid is gepland op 19 juni, maar vanwege de coronamaatregelen wordt dit uitgesteld. Vrijdag Deze vrijdag is zijn laatste werkdag.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.