Enschede

AUDIO | 472 Twentenaren getest in Corona teststraat

In de twee teststraten in Goor en Enschede zijn vanaf 2 juni tot woensdagmiddag 14.00 uur 472 Twentenaren op Corona getest. De verwachting is dat per dag zestien besmettingen worden ontdekt. Maar van de 182 Twentenaren die dinsdag keel- en neusslijm lieten afnemen, was er maar één besmet.

461119 965290 Thumb Large
Redactie | 1Twente
Onder gemiddelde
Zeker is dat Twente het aantal positieve uitslagen onder het landelijke gemiddelde ligt. Ook mensen met lichte klachten die gerelateerd kunnen worden aan het coronavirus kunnen zich laten testen.

Met de auto
Via een landelijk telefoonnummer kan een afspraak voor een test worden gemaakt. De GGD ziet het liefst dat de bezoekers met de auto door de test-drive-in rijden. De test wordt zittend in de auto afgenomen. De gegevens worden genoteerd en bij een positief resultaat neem de GGD contact op en wordt meteen begonnen met het bronnencontactonderzoek. âWe zien liever niet dat de mensen met de fiets komen. ât Kan wel, maar voor de veiligheid van de mensen die de test afnemen, is de auto beterâ, zegt Barbera Pisano van de GGD.
Barbera Pisano van de GGD vertelt in het dagelijks live-programma 1Twente Vandaag van de omroep 1Twente hieronder over de werking van de corona teststraten in Enschede en Goor
Foto Emiel Muijderman
Foto-onderschrift: De coronatest wordt in de auto afgenomen.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.