Enschede

Geschrokken VVD wil actie tegen seksuele intimidatie Enschedese vrouwen

De VVD in Enschede wil dat er actie wordt ondernomen tegen de seksuele intimidatie van vrouwen in de stad. De partij zegt geschrokken te zijn van het verhaal van UT-studente Myrthe van der Houwen (19).

461251 863315
Lucien Baard | Tubantia

Van der Houwen zegt dagelijks de meest grove opmerkingen te krijgen van jonge mannen, met name in de Noorderhagen. Ook gewoon overdag als ze boodschappen doet. Ze begon donderdagmiddag een online-petitie om dit aan de kaak te stellen.

Raadslid Malkis Jajan vindt dat er wat ondernomen moet worden. âHet is onacceptabel dat in een studentenstad als Enschede jonge vrouwen seksueel geïntimideerd worden.â Hij denkt onder andere aan meer cameratoezicht of extra inzet van toezichthouders of de politie. Hij vraagt aan het College van Wethouders en Burgemeester of ze daartoe bereid zijn. Jajan denkt ook aan een sisverbod, zoals in Rotterdam van kracht is. âDeelt u onze mening dat de invoering van zoân sisverbod een oplossing kan zijn?â

De VVD wil van het college ook weten of ze zicht heeft op de omvang van het probleem en wat er in afgelopen drie jaar is ondernomen om vrouwen zich veiliger te laten voelen in de stad.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.