Enschede

VIDEO | Nieuwe td van FC Twente geen voorstander van een buitenlandse trainer

Eindelijk kwam er zaterdag dan witte rook uit De Grolsch Veste. Anderhalve maand na het gedwongen vertrek van Ted van Leeuwen kwam FC Twente met de naam van de nieuwe Technisch Directeur: Jan Streuer. Saillant detail, hij komt maximaal voor een jaar. En daarmee is hij niet de gewenste man voor de lange termijn.

461446 streuer
Marly Wilens | 1Twente

Algemeen Directeur Paul van der Kraan zag in de afgelopen periode een select groepje kandidaten waar de club mee heeft gesproken, afvallen. Het liep stuk op de financiën of kandidaten vonden de uitdaging bij FC Twente op dit moment te groot. Streuer kent hij nog uit een gezamenlijk verleden bij Vitesse: "Je gaat voor een kandidaat waarvan je zegt: die voldoet helemaal. Dat is altijd heel lastig. Dan wil je wel iemand hebben die er heel dicht tegenaan zit." En hij weet zeker dat ze met Streuer die kandidaat hebben die heel dicht aanzit tegen datgene dat ze zochten. "We kunnen nu een fundament neerleggen voor de lange termijn en daar zoeken we iemand bij die dat verder uitwerkt."

Nieuwe trainer
Voor Streuer wacht een zware klus. Hij zal bijna een volledige selectie moeten vinden voor het nieuwe seizoen. En ook niet onbelangrijk: de vacature van hoofdtrainer moet ook nog ingevuld worden. De afgelopen dagen dook de naam van de Duitse trainer Alexander Zorniger veelvuldig op als potentiële kandidaat voor die functie. Maar de nieuwe td van FC Twente geeft bij zijn presentatie maandagmiddag aan geen voorstander te zijn van een buitenlandse trainer: "Ze denken heel anders over voetbal. Kennen de spelers niet, kennen de clubs niet. Nederlandse trainers kennen Nederlandse spelers en weten hoe de tegenstanders spelen. Dat vind ik wel een voordeel."

foto: still uit video, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.