Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Avond verliep rustig in Enschede, op één bijzonderheid na

Politiebureau Ernst Bergboer
Een rustig hoofdkantoor van politie in Enschede, vlak voor de avondklok
Beeld: Ernst Bergboer

De rust in Enschede lijkt weergekeerd. Ondanks oproepen op social media, die in de loop van de dag verschenen, zijn meldingen van serieuze problemen tot op heden in de stad uitgebleven.

Op social media worden veelvuldig lijstjes gedeeld van steden waar het tot ongeregeldheden is gekomen waarop ook Enschede staat vermeld, maar die informatie is onjuist. Beelden van rellen of vernielingen waarbij genoemd wordt dat het gaat om Enschede, lijken te zijn genomen in een andere stad of op een andere dag. De politie heeft wél bij een vestiging van McDonalds aan de Zuiderval een paar ‘capuchonpubers’ aangesproken, die daarop met enig misbaar vertrokken.

‘1. We zetten Herres op 2 locaties op de wethouder beverstraat (scholings) om 19.00’

‘2. Vanuit daar richting stroinkslanden smileyveld (cruijf) waar de grote verrassingen zijn’

Zo luidde een van de oproepen die op social media vanmiddag de ronde deed. Het lijkt erop dat de bewuste ‘capuchonpubers’ gehoor aan die oproep gaven, maar tot een massale toestroom van relschoppers heeft het niet geleid. Ook in het centrum en in de zuidwijken is het rustig.

Een bijzondere uitzondering op de rust was er wel iets na de klok van negenen. Toen schalde Pink Floyd’s klassieker ‘Another Brick in the Wall’ over de stad. Het nummer was in veel delen van de stad te horen en dat leidde tot een hoop reacties op onder andere Twitter. Onduidelijk is nog waar de muziek vandaan kwam.

In andere steden in het land is het wel onrustig. Op een aantal plaatsen zijn opnieuw rellen en plunderingen uitgebroken.

Pink floyd door enschede
Lees ook
Alternatief ‘protest’: Pink Floyd schalt door leeg Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.