Hengelo
112

Politie verricht één aanhouding na reloproep Groot-Driene

Er was maandagavond veel politie op de been bij het winkelcentrum in Groot-Driene in Hengelo. Maandagmiddag werd er op social media opgeroepen om te komen rellen in de wijk. Volgens de politie hebben er geen grote incidenten voorgedaan. Er is één persoon aangehouden voor het afsteken van vuurwerk.

Grootdriene Onrust 1twente
Er is veel politie op de been bij het winkelcentrum in Groot-Driene. © 1Twente

Arrestatie

De politie was de hele avond in groten getale aanwezig. Groepjes jongeren verzamelden zich nabij het winkelcentrum, maar werden steeds weer weggestuurd door de politie. Rondom het winkelcentrum reden politievoertuigen en stonden agenten opgesteld.

“Je bent hier alleen maar om sensatie te zoeken”, zegt een agent tegen een jongen van een jaar of zestien. Iedereen werd gevraagd om een ID en zij die niet woonachtig waren in Hengelo, werden sowieso gemaand te vertrekken.

Behalve dat de jongeren werden aangesproken en weggestuurd, is er één arrestatie uitgevoerd door agenten in burger.

Oproep op social media

Op Telegram, Snapchat en WhatsApp gingen berichten rond die aanspoorden tot rellen bij het winkelcentrum in Groot-Driene.

In andere Twentse steden was de politie ook in hoge staat van paraatheid. Er zijn vergelijkbare oproepen gedaan in Oldenzaal en Enschede. Ook de Hengelose binnenstad werd genoemd als eventueel doelwit. Op social media heeft een aantal Hengeloërs een oproep geplaatst om beelden te maken van eventuele relschoppers en die vervolgens te delen met de politie. “Om onze winkels en openbare ruimte te beschermen, roepen we iedereen op om foto's en video's te maken van relschoppers”, staat er in de oproep.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.