Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weinig animo voor kampioensduel FC Twente Vrouwen in Grolsch Veste

20230518 BEKERFINALE FC TWENTE VROUWEN PSV VROUWEN ORANGE PICTURES
Beeld: Orange Pictures

De kaartverkoop voor de kampioenswedstrijd van de voetbalsters van FC Twente tegen Telstar loopt nog niet storm. Met nog drie dagen te gaan zijn er bijna 3.000 kaarten verkocht voor het treffen in De Grolsch Veste, meldt een woordvoerder van de Enschedese club.

FC Twente vindt het moeilijk te voorspellen hoe hard dit aantal nog gaat oplopen. "Het gaat snel deze dagen", zegt de woordvoerder. In de Grolsch Veste passen zo'n 30.000 mensen. Tijdens het verloren voorrondeduel van de Champions League in september tegen BK Häcken zaten er 8.000 toeschouwers in het stadion.

Normaliter spelen de voetbalsters de thuiswedstrijden op het complex van amateurvereniging Sparta Enschede.

Derde en laatste kans

Zaterdag vanaf 16.30 uur krijgt de ploeg van trainer Joran Pot tegen de nummer voorlaatst van de Eredivisie de derde en laatste kans op de negende landstitel uit de clubgeschiedenis. Koploper Twente moet op de laatste speeldag op eigen veld winnen van Telstar om zeker te zijn van de landstitel.

Ajax heeft een achterstand van twee punten, maar wel een beter doelsaldo. De Amsterdammers spelen tegelijkertijd een uitduel met ADO Den Haag.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.