Enschede

VIDEO | Eerste melktap in Enschede

Na Losser, Hengelo en Haaksbergen heeft Enschede sinds kort ook een melktap. Het apparaat staat bij Melkveebedrijf Voog. âHet leek mij al jaren leuk om een melktap te beginnenâ zo vertelt Hermieke Voogd. â

462031 Whats App Image 2020 06 17 at 115918
Coen Krukkert | 1Twente

De tap is er niet alleen voor de melk. Ook mensen die bijvoorbeeld een wandeling maken en even willen rusten kunnen bijvoorbeeld een kop koffie of thee nemen.

Goed vertrouwenVoogd gaat uit van goed vertrouwen. Je mag een fles voor de melk pakken, koffie of thee nemen en vervolgens zelf een paar muntjes in een bekertje gooien om ervoor te betalen.

Camera bewakingOnlangs was er nog een diefstal bij een melktap in Glane. Hier werd een koffiezetapparaat gestolen. Voogd laat weten dat er bij de tap in Enschede in ieder geval een camera hangt. âzodra er iemand in het huisje is krijg ik meteen een melding op mijn telefoon en staat diegene er goed opâ, zegt hij.

Kom lopend
Wel roept de melktap-houdster op om vooral niet met de auto of de fiets te komen. âAlleen als je slecht ter been bent of het echt niet anders kan dan zijn we natuurlijk wel bereikbaar met de autoâ. Vanaf de parkeerplaats aan de Weerseloseweg is het ongeveer een kilometer lopen naar de boerderij met de verse melk.
foto: Coen Krukkert
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.