Twente

Tankbeurt of boodschappen doen in Duitsland: medisch mondkapje verplicht

Ook in Duitsland werden de coronamaatregelen onlangs aangescherpt. Wie nu boodschappen doet of met het openbaar vervoer reist, moet een medisch mondmasker dragen. Vanaf aanstaande maandag gaat de nieuwe regel in.

Medisch Mondkapje Pixabay
De zogenaamde FFP2-maskers zijn vanaf 25 januari verplicht in Duitsland. © Pixabay

Engelse variant

De Duitse deelstaten hebben gezamenlijk besloten dat de coronamaatregelen nog een keer strenger moeten. Ook onze buren zijn bang voor de nieuwe coronamutatie. De risico's moeten worden voorkomen, anders zou het aantal besmettingen en sterfgevallen sterk kunnen stijgen, meldt de Duitse Tagesschau.

Speciale filter

Een van de verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is de verplichting om bij het winkelen en in het openbaar vervoer een zogenaamd medisch masker te dragen. Hiertoe behoren chirurgische maskers of gecertificeerde maskers met een geïntegreerd FFP-filter (FFP2, FFP3, N95 of KN95). Deze maskers beschermen niet alleen andere mensen beter, maar ook de drager zelf.

In alle winkels

Het dragen van de speciale mondkapjes geldt vanaf aanstaande maandag, 25 januari, tot 14 februari in alle winkels, tankstations, bakkerijen, apotheken, praktijken en banken. Iedereen, die ouder is dan 14 jaar, is verplicht om zo’n masker te dragen. Kinderen onder de 14 jaar mogen een ‘gewoon’ mondkapje dragen.

Mondkapje Pixabay
Ook dit soort mondkapjes zijn in Duitsland toegestaan. © Pixabay

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.