Enschede

Twentse waterstofauto gepresenteerd

Waterstof. Is dat niet het spul dat de Hindenburg fataal werd? Dat is het. Het Green Team Twente bouwde evenwel een auto waarmee veilig op waterstof gereden kan worden. Vanmiddag werd de Aurora 3 gepresenteerd.

462877 HKEB9929
Ernst Bergboer | 1Twente

Aurora 3 doet vermoeden dat er eerder versies zijn geweest. Dat is ook zo. Vorig jaar sleepten studenten van de UT met Aurora 2 de wereldtitel in de wacht. Opvolger Aurora 3 is ontworpen om die titel te prolongeren, maar staat wegens corona dit jaar op stal. De presentatie vond evengoed plaats. âWe zijn er zo trots opâ, zei Jelle Korbee, een van de leden van het Green Team, vanmiddag in 1Twente Vandaag. âGewoon top.â

Promoten hoe goed waterstof kan zijn
Bij de race waar de Auroraâs aan meedoen gaat het niet om snelheid, maar om zuinigheid. De maximum snelheid bedraagt veertig kilometer per uur, bedoeling is om met zo weinig mogelijk brandstof een bepaalde afstand af te leggen.

âWe willen vooral promoten hoe goed waterstof kan zijn, wat er mogelijk isâ, legde Korbee uit. Bedrijven kijken toe. De techniek wordt al gebruikt - er rijden al waterstof-autoâs rond - maar met name de productie van waterstof is meestal nog niet groen en duur.

Niet voor niets
Toch heeft waterstof de toekomst. âDat zal wel moetenâ, stelde medestudent en collega-teamlid Michiel Bekkering, die in het Green Team verantwoordelijk is voor âalles wat maakt dat de auto vooruit komtâ. Over de veiligheid zei hij: âWij laten zien dat het veilig kan. Er zit niet veel brandstof in de tank en die tank zelf is loodzwaar.â Een dikke capsule moet voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

De Aurora 3 rijdt een op achthonderd, omgerekend naar benzine. Korbee: âHet is ons weer gelukt om een auto te bouwen die zo zuinig is. Dat is ontwerpen op de grens van wat mogelijk is.â De Shell Eco Marathon voor dit jaar werd eind maart afgelast. Spijtig, maar het werk is niet voor niets geweest. Dit jaar komt er nog wel een evenement om aan partners te laten zien wat deze derde Aurora vermag. âEn een groot gedeelte van de auto wordt volgend jaar door het nieuwe team weer gebruiktâ, troostte Bekkering zichzelf en zijn teamgenoten. âEr zijn nog wel wat nieuwe onderdelen in ontwikkeling, dus die kunnen dan ook worden toegepast. Ik hoop wel dat ik er dan ook bij ben.â

Hieronder vind je het hele gesprek met en Jelle Korbee en Michiel Bekkering.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Jelle Korbee: âWe zijn er zo trots op!â