Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Voetbaldatabedrijf SciSports uit Enschede neemt Inmotio over

462968 679249

Voetbaldatabedrijf SciSports wil de analyses van voetbalwedstrijden nóg gedetailleerder maken. Daarom neemt het Enschedese miljoenenbedrijf Inmotio Object Tracking per 1 juli over.

Aileen Slot | Tubantia

Inmotio helpt internationale topteams en nationale elftallen met het analyseren van trainingen en wedstrijden. Deze specialisatie vormt volgens Giels Brouwer, oprichter en CIO van SciSports, een perfecte aanvulling op het bestaande scouting-platform van het Twentse voetbaldatabedrijf. Brouwer: Twee Nederlandse frontrunners op het gebied van sportdata bundelen nu de krachten. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen aan data om voetbalinhoudelijke vraagstukken op te lossen.

SciSports timmert sinds de oprichting in 2013 hard aan de weg. De voetbaldata-analyse van het Enschedese bedrijf wordt door tal van grote voetbalclubs ingezet. Clubs krijgen onder andere inzicht in de statistieken van tienduizenden spelers. Het bedrijf heeft de ambitie het grootste sporttech bedrijf ter wereld te worden.

Management
Met de overname van Inmotio per 1 juli verandert de samenstelling van het managementteam van SciSports. Vincent van Renesse van Duivenbode en Daan Le Duc worden CEO en CTO van SciSports. Het duo nam begin 2019 Inmotio over. Giels Brouwer en Jan Van Haaren maken het managementteam compleet.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.