Twente

Ouderen met vragen over OV kunnen bellen

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe.

Telefonisch spreekuur
De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn tot nader orde geannuleerd. In plaats daarvan is er nu de mogelijkheid om vragen telefonisch te stellen. © PR

OV-ambassadeurs

In plaats daarvan is er nu de mogelijkheid om vragen telefonisch te stellen. Zogeheten 'OV-ambassadeurs' geven antwoord op alle vragen over het gebruik van het openbaar vervoer in de regio.

De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus. Immers, reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Welke vragen?

Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur.

Info:

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

icon_main_info_white_glyph

Wanneer en hoe laat?

Dagelijks van dinsdag tot en met vrijdag

Van 10.00 tot 12.00 uur

Tel. 038-303 70 10


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.