Enschede
Video

‘Eco Challenge’ daagt Enschedese studenten uit hun huizen te verduurzamen

The Student Union en Green Hub Twente van de Universiteit Twente richtten onlangs de ‘Eco Challenge’ op, om Enschedese studentenhuizen duurzamer te maken. Doordat duurzaamheid en zuinig omgaan met wat er is steeds belangrijker wordt, kwamen de twee partijen met een actieve uitdaging voor studenten. Maandagmiddag begonnen de inschrijvingen.

Kleine stappen

“We willen studenten uitdagen samen met de huisgenoten op creatieve manieren te komen hoe ze hun huis duurzamer kunnen maken”, vertelt studente en woordvoerder van de Student Union Emmilie Kuks.

De inschrijvingen zijn maandag gestart en studente Emmilie weet dat al een aantal aanmeldingen binnen zijn. Ze maakt duidelijk dat juist de kleine stappen belangrijk zijn: “Minder vlees eten of korter douchen. Studenten kunnen van alles bedenken.”

Twee rondes

In totaal werd er prijzengeld van 3000 euro beschikbaar gesteld. “De winnaar maakt kans op 1.500 euro”, aldus Emmilie. “Dat geld kunnen ze gebruiken om hun idee uit te voeren.”

Wie een idee heeft, mag deze tot 12 februari indienen. Plannen die de jury creatief genoeg vindt, gaan door naar ronde twee waar studenten hun plan moeten pitchen. “Het moet allemaal realiseerbaar zijn, zodat we ook andere studenten kunnen motiveren om de plannen in hun huizen uit te voeren”, licht de studente toe.

icon_main_quote_red_glyph

Uiteindelijk moet hun project haalbaar zijn en vooral bij je eigen studentencultuur passen.

Emmilie Kuks

Restricties

De Student Union en Green Hub Twente hebben er bewust voor gekozen om geen strikte regels te hanteren. “De enige voorwaarden zijn dat het een studentenhuis van minimaal drie mensen moet zijn en er moet één student van de Universiteit Twente wonen. Uiteindelijk moet hun project haalbaar zijn en vooral bij je eigen studentencultuur passen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.