Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Per 1 september: brommers, snorfietsen en speedpedelecs verboden in Enschedese binnenstad

463452 scooter 2

Het was even wachten voor tegenstanders van brom-en snorfietsen , maar per 1 september mogen de voertuigen niet meer door de stad scheuren.

Redactie | 1Twente

Veel Enschedeërs waren en zijn tegen de scooters in de binnenstad. Kruispunt De Graaf, Oude Markt, Van Heekplein. Plekken waarop de afgelopen jaar best wat ongelukken zijn gebeurd.

We willen de binnenstad een aantrekkelijke en leefbare plek laten zijn voor iedereen die er loopt en rustig fietst , aldus wethouder Jurgen van Houdt. Met een verbod beschermen we de meest kwetsbare weggebruikers en maken we van de binnenstad een veilige plek voor iedereen. In een leefbaar en aantrekkelijk centrum horen scooters en bromfietsen niet meer thuis. Conform de nieuwe mobiliteitsvisie kiezen we zo steeds meer voor lopen en fietsen. Zowel veel ondernemers als bewoners zien een verbod liever vandaag dan morgen werkelijkheid worden.

Eén beleid
In de gehele binnenstad geldt per 1 september een inrijdverbod voor brom- en snorfietsen. Maar ook eigenaren van speedpedelecs moeten hun fietsen buiten het centrum neerzetten. Doordat er in de binnenstad straks één beleid geldt, wordt het voor iedereen duidelijker, vindt de gemeente. BOA s gaan de nieuwe regels handhaven.

Op termijn is het de bedoeling dat de beveiligingscamera s die nu toezicht houden op auto s die het centrum inrijden, ook gaan scannen op ongewenste scooters.

Extra stalling Het verbod ligt nu eerste ter inzage. De komende weken wordt onder meer gekeken of er aan de rand van het centrum ruimte is om extra stalling aan te leggen voor scooters en brommers. Centrumbewoners die op een scooter rijden kunnen een bijdrage krijgen voor de aanschaf van een fiets.
foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.