Enschede

Gewonde bij schietpartij Enschede, drie mannen opgepakt in Doetinchem

Aan de Zuidhollandlaan in Enschede is dinsdagmiddag een schietpartij geweest naast de Europaschool. Een man is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Politie is massaal aanwezig en doet onderzoek in de straat. Drie verdachten zijn na een zoektocht opgepakt in Doetinchem.

463577 25a2a02f 405f 4f74 917e 5231d18f02fd
Redactie | Tubantia

Het is nog onduidelijk wat er precies is voorgevallen en wat de aanleiding van de schietpartij is geweest. De straat is met lint afgezet.

Er is in ieder geval één gewonde gevallen. Het slachtoffer wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onduidelijk is wat de ernst van zijn verwondingen zijn. Volgens omstanders gaat het om een jongeman, die is neergeschoten door een andere man.

De dader is aanvankelijk te voet gevlucht van de plek van de schietpartij. Agenten zijn massaal aanwezig en staan met kogelwerende vesten op de plek van het incident. Er zijn 5 politieautoâs aan de Zuidhollandlaan, pal naast basisschool Europa.

Arrestaties na zoektocht naar autoDe politie heeft een klein uur later in Doetinchem drie verdachten opgepakt, na een zoektocht naar een zwarte Citroën. Die auto is iets voor 17.00 uur gevonden, alledrie de inzittenden worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. archieffoto: indebuurt Enschede