Enschede

Gulle gever raakt gevoelige snaar bij eigenaresse platenzaak

Planet of Sound eigenaresse Petrushka Morsink schrijft in een bericht op Facebook emotioneel geraakt te zijn. Een onbekende man schoof zaterdagavond een briefje van twintig euro naar binnen. ‘Support voor de winkel’ zou de gulle gever hebben geroepen.

PLANETOFSOUND

Morsink deelde het het verhaal online: ‘Nog voor ik hem uitvoerig kon bedanken was hij al vertrokken’ schrijft ze.

Reacties

In de reacties onder het bericht van Morsink reageren mensen laaiend. Zo schrijft iemand ‘Wat een held’ en ‘support your locals.’

Lastige periode

Eerder spraken we de eigenaresse van de winkel al voor camera. Het ging toen niet erg goed met de winkel omdat de inkomsten door corona ver naar beneden werden bijgesteld. De verhuurder wilde toen geen gehoor geven aan de hulpvraag van Morsink.

Geen hulp van huurbaas

'Tijdens de eerste golf kwam er van alle kanten hulp in de vorm van uitstel van betaling, behalve van de huurbaas'. laat Morsink aan 1Twente weten. 'Nu dat we in een lockdown zitten en dus nagenoeg geen omzet hebben hoor ik niets van de belastingdienst (uitstel btw), de ROZ (kredietverstrekker) of wie dan ook. Dus al helemaal niets van de huurbaas. Iedereen moet nu op een houtje bijten, behalve de huurbazen'.

Noodkreet

Morsink zegt dat het nog redelijk gaat met de winkel maar dat de situatie niet lang zo moet blijven. 'Dankzij de hartverwarmende steun van onze klanten en bikkelhard werken van onze kant. Maar er moet wel heel snel steun komen van de overheid, anders gaat het niet lukken.'


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.