Enschede

Vaten drugsafval en vijftig vuilniszakken gedumpt in buitengebied

Op twee plekken langs de grens werd deze week kort na elkaar een grote hoeveelheid afval gedumpt. In het eerste geval gaat het om vaten chemisch afval, volgens de politie afkomstig van een drugslaboratorium. In het tweede geval om zakken met nog onbekende inhoud, maar ook hierbij gaat het mogelijk om drugsafval.

463653 afvaldump
Bert Hellegers | Tubantia

De vaten werden woensdagochtend rond half zeven uit een vrachtwagen met Nederlands kenteken gegooid op een afgelegen weg net over de grens, bij de eerste afslag van de B54/N35. Een getuige zag hoe een onbekende man vaten, zakken en containers langs de weg gooide en waarschuwde de politie. Die was te laat, de man was er inmiddels vandoor. Volgens de Duitse politie gaat het om vijf ton aan drugsafval.

Een stukje verder naar het zuiden aan de Nederlandse kant van de grens vond een mountainbiker dinsdag langs de Oude Buurserdijk vijftig vuilniszakken in de sloot. âIk heb er niet in gekeken, maar ik denk dat het om afval van een hennepplantage gaatâ, aldus de man, die een foto maakte van de berg vuilniszakken. De politie noch de gemeente kon gisteren bevestigen dat het hier ook om drugsafval zou gaan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. archieffoto: politie Duitsland