Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Liefs uit Enschede vanaf een mega strandstoel om de zomer te vieren

463995 Schermafbeelding 2020 07 12 om 213124

De binnenstad van Enschede krabbelt langzaam maar zeker weer op tijdens de corona crisis. Om de zomer te vieren heeft kunstenaar Jelle de Graaf twee opvallende objecten in de openbare ruimte geplaatst op initiatief van Enschede Promotie.

Erwin Waanders | Tubantia

Zie hem zitten op die mega-strandstoel van 5,5 meter breed en 3,5 meter hoog voor de toren van de Grote Kerk. Thorsten Blankenburg uit Lingen is met zijn vader en moeder en zusje Ute een dag in Enschede. Hij gilt het uit op de enorme stoel. We willen eigenlijk nog verder de stad in, maar Thorsten wil er niet meer af , zegt moeder Beate. Ute durft niet zo hoog. Zij was niet weg te slaan bij de Flamingo, pal naast de stoel op de Oude Markt.

Vier de zomer

De stoel trekt veel bekijks en soms staan, met name kinderen in de rij te wachten om via het kleine trapje naar boven te klimmen. Het bord met de tekst Liefs uit Enschede is speciaal voor de vakantiefoto s onder de stoel geplaatst. Het object is onderdeel van het project Vier de zomer in Enschede . Nu door de corona crisis nog meer mensen gedwongen zijn de vakantie thuis door te brengen, zijn de objecten van De Graaf een extra trekpleister.

Hoosbui
Rond half drie deze zaterdag is het druk, maar de pret wordt bedorven door een enorme hoosbui van meer dan een half uur. Mensen zoeken een droog heenkomen op de terrassen en in de cafés. Lastig met al die corona-regels, maar voor de zo geplaagde horecaondernemers wellicht een prettig extraatje.

Enschede Promotie heeft deze campagne opgezet. Doel is om, ondanks dat er geen grote evenementen zullen plaatsvinden, de binnenstad van Enschede deze zomer nog gezelliger te maken voor bezoekers en inwoners.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.