Enschede

VIDEO | Aanstaande zondag: demonstratie tegen anderhalvemetermaatregel in Enschede

Overal in het land vlammen coronaprotesten op. Er ontstaan clubs die zich verzetten tegen de anderhalvemeter-samenleving of een eventuele vaccinatie. Ook Anton van Feggelen is het niet eens met de relatief nieuwe maatregel. Daarom gaat hij aanstaande zondag in Enschede demonstreren.

464269 HKEB0312
Redactie | 1Twente

Van Feggelen voelt zich beperkt in zijn rechten. Hij wil knuffelen, zegt hij. Handen geven. Dicht op elkaar staan. âEr wordt ook nog eens selectief gehandhaafd. Daarnaast heb ik nog geen wetenschappelijk onderzoek gezien dat deze anderhalvemetermaatregel zou helpen. Als dat wel zo is, dan ga ik er ook meteen in meeâ, aldus Van Feggelen.

Geen ontkenning
Hij wil niet dat mensen zijn boodschap verkeerd begrijpen. Van Feggelen is zelf besmet geweest en heeft familie verloren: âHet is geen grapje. Maar de anderhalvemetermeetregel schijnt gewoon geen effect te hebben.â Volgens hem neemt het RIVM besluiten die met name politiek gestuurd zijn en niet gericht zijn op het welzijn van de samenleving.

Demonstratie
Daarom wil hij demonstreren. 500 mensen mogen volgens de politie en de gemeente komen. Van Feggelen en zijn collegaâs moesten wel met een uitwijkplek komen, omdat het op het Van Heekplein, waar ze eerst wilden demonstreren, op zondag te druk is. âNu spreken we voor Villa de Bank op het grasveld afâ, zo Van Feggelen. Om 12.00 uur gaat de demonstratie beginnen. Als er rond de 200 mensen komen, mogen de deelnemers zelfs nog een mars via de Oldenzaalsestraat houden.

Kijk hieronder naar het volledige interview met Anton van Feggelen.
foto: Ernst Bergboer