Verkeer
Stuur appje
Zoek

ROC van Twente mag zich 'Beste ROC van Nederland' noemen

ROC van Twente behoort tot één van de beste ROC's van Nederland. Dat blijkt uit de MBO Keuzegids 2021. De school eindigde op de derde plek overall en mag zich het beste ‘grote’ ROC van Nederland noemen. Vorig jaar eindigde de kennisinstelling zevende in de volledige lijst.

De keuzegids beoordeelt ieder jaar alle mbo-opleidingen en scholen van Nederland. Tijdens het onderzoek worden 40 ROC's onder de loep genomen. ROC van Twente is op plek drie geëindigd en mag zich samen met enkele andere ROC's ‘Beste ROC van Nederland’ noemen. De kennisinstelling is zelfs het hoogst genoteerde grote ROC van het land. Elf opleidingen hebben het predicaat ‘topopleiding’ gekregen.

Vorig jaar eindigde de school nog op de 7e plek. Het ROC heeft toen besloten om alle verbeterpunten door te voeren, met als resultaat de derde plek. “‘Wij zijn erg trots op de scores. Dit is een erkenning voor het harde werken van onze collega’s en natuurlijk onze studenten en leerbedrijven”, zegt bestuursvoorzitter John van der Vegt.

Van der Vegt vervolgt: "In deze coronatijd wordt er veel gevraagd van onze studenten en medewerkers. De tevredenheid van onze studenten is een belangrijke pijler in de Keuzegids voor de uiteindelijke ranking. Die willen we vasthouden, verankeren en versterken."

Ook onderwijsinstelling Tio uit Hengelo valt in de prijzen, de opleiding Commercieel Business Management mag zich de beste mbo-businessopleiding van Nederland noemen.

Rocvantwente rocvantwente
ROC van Twente is het beste ‘grote’ ROC van Nederland.
Beeld: ROC van Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.