Enschede
Hengelo
Politiek

Twentse afdelingen SP beginnen nieuwe jaar in... Amersfoort!

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de SP Hengelo wordt dit keer een Twentse aangelegenheid. Een fysieke bijeenkomst is vanwege corona niet mogelijk, daarom wordt er een online bijeenkomst gehouden volgende week maandag vanuit de landelijke SP-studio in Amersfoort. De bijeenkomst is te volgen via YouTube.

460610 mariska ten heuw 1
Behalve dat ze wethouder is van Hengelo, is Mariska ten Heuw ook lid van de programmacommissie van de SP Nederland. © 1Twente

Mariska ten Heuw schreef mee aan verkiezingsprogramma

Alle vijf Twentse SP-afdelingen verzorgen deze avond gezamenlijk. In Hengelo, Enschede, Hof van Twente, Borne en Almelo is er een afdeling gevestigd. Het Hengelose raadslid Vincent Mulder is medeverantwoordelijk voor de organisatie: "Hoofdsprekers deze avond zijn Mariska ten Heuw en Hanne Drost. Behalve dat ze wethouder is van Hengelo, is Mariska ten Heuw ook lid van de programmacommissie van de SP Nederland. Zij heeft meegewerkt aan het verkiezingsprogramma en kan daarover dus veel vertellen."

Wat drijft Hanne Drost?

Hanne Drost, het Hengelose kandidaat-Tweede Kamerlid, is de tweede hoofdgast. Zij staat op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Mulder: "Hanne zal vertellen over wat haar drijft en hoe ze via de Tweede Kamer zal gaan strijden voor de mensen in Twente en elders in Nederland."

Carpoolen?

Dat betekent dus lekker vanuit Twente carpoolen over de A1 naar Amersfoort volgende week? Mulder: "Nee, dat kan dus ook niet. We reizen per trein of met de auto, maar vanwege corona reist iedereen alleen."

Meekijken via YouTube

Op 18 januari om 20.00 uur is deze online bijeenkomst voor iedereen te volgen via YouTube.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.