Enschede
Hengelo
Cultuur

Bewoners Aveleijn exposeren achter glas voor 'In Karrenterre'

Bij AtelierZ aan de Steynstraat 16 in Hengelo is vanaf vrijdag 8 januari een bijzondere expositie te zien van fotograaf Rick Nederstigt. In de A-galerie van Aveleijns creatieve dagbestedingslocatie AtelierZ toont Nederstigt onder de noemer ‘In Karrenterre’ portretten van de bewoners van de verschillende locaties van Aveleijn. Ze zijn gemaakt tijdens de coronacrisis, vandaar de naam 'In Karrenterre', een verbastering van 'in quarantaine'.

Thumbnail image001
In de A-galerie van Aveleijns creatieve dagbestedingslocatie AtelierZ toont Rick Nederstigt onder de noemer ‘In Karrenterre’ portretten van de bewoners van de verschillende locaties van Aveleijn. © Rick Nederstigt

Lege straten en gesloten winkels

‘In Karrenterre’ verwijst naar de tijd dat heel Nederland in de lockdown zat en veel kwetsbare groepen zelfs in quarantaine moesten. Van iedereen werd verwacht zoveel mogelijk binnen te blijven.

Rick Nederstigt is tijdens de eerste lockdown de straat opgegaan om de gevolgen van het virus voor de samenleving vast te leggen. Na weer een avond lege straten en gesloten winkels in de stad te hebben gefotografeerd, werd zijn aandacht getrokken door een van de bewoners van woonlocatie De Groene Bogen in Enschede.

Buurtbewoner en vrijwilliger

Deze bewoner vroeg of Rick niet een keer de bewoners wilde fotograferen. Doordat de fotograaf zowel als buurtbewoner als vrijwilliger bekend was met deze locatie stond hij een half uur later verschillende bewoners te fotograferen. Uiteraard volgens de geldende coronaregels: hij buiten, zij binnen achter glas.

Naarmate de coronacrisis voortduurde, nam het aantal aanmeldingen van andere zorglocaties van Aveleijn voor een fotoshoot ook toe. Zo kwam het dat er ineens meer dan genoeg fotomateriaal was om er een expositie mee te kunnen vullen.

De foto's zijn te zien vanaf de straat, geheel coronaproof dus, vanaf vrijdag 8 januari.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.