Hengelo

Hengelo: rustige jaarwisseling met tóch nog veel geknal

Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch nog flink wat vuurwerk afgestoken in Hengelo. Toch was het rustiger dan voorgaande jaren en bleven de meeste Hengeloërs thuis. Wel moest de brandweer meerdere keren in actie komen om kleine brandjes te blussen.

Sterretje pixabay
De meeste Hengeloërs vierden de jaarwisseling thuis. Met hooguit een brandend sterretje in de hand. © Pixabay

Relatief rustige nacht

Gedurende de dag bleef het relatief rustig in Hengelo. In de avond werd er steeds meer vuurwerk afgestoken. De brandweer moest meerdere keren in actie komen om kleine containerbrandjes en 'vreugdevuurtjes' te blussen. Grote incidenten bleven uit. Voor de politie was het een relatief rustige nacht, wel was de politie de hele avond druk met meldingen. In Hengelo zijn twee mensen aangehouden wegens openbaardronkenschap, belediging en vernieling.

Plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Patrick Welman is tevreden: “Ondanks dat niet overal het vuurwerkverbod is nageleefd hebben we het doel, de druk op de gezondheidszorg niet verder vergroten, zoals het nu lijkt redelijk tot goed weten te halen. Dat is fijn. Nu hopen dat de komende weken de besmettingscijfers en de druk op de ziekenhuizen gaan dalen. Daar doen we het immers voor.”

icon_main_quote_red_glyph

“Nu maar hopen dat de komende weken de besmettingscijfers gaan dalen.”

Patrick Welman, Veiligheidsregio Twente

Lichtshow

De gemeente Hengelo organiseerde een lichtshow, als alternatief voor het verboden vuurwerk. Meerdere auto’s met lichtinstallaties reden door de stad en op een aantal hoge gebouwen stonden verstralers. Op social media werd er verschillend gereageerd op de lichtshow. Sommige Hengeloërs gaven aan dat zij door het vuurwerk en de mist de show niet goed konden zien, terwijl anderen aangaven juist te hebben genoten van het lichtspektakel.

Weinig vuurwerkslachtoffers ZGT

Op de spoedeisende hulp van het ZGT zijn afgelopen nacht één vuurwerkslachtoffer en één carbidslachtoffer binnengebracht. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis, met vestigingen in Hengelo en Almelo, was het ondanks het geringe aantal vuurwerkslachtoffers toch druk op de spoedeisende hulp. Vooral mensen met alcoholgerelateerd letsel, bijvoorbeeld veroorzaakt door valpartijen, werden binnengebracht. In Almelo waren de artsen en verpleegkundigen druk met twee slachtoffers van twee steekincidenten in die stad.

Carbidfeestjes

De politie in Ambt Delden heeft op oudejaarsdag twee carbidfeestjes beëindigd. In het weiland aan de Blokstegenweg trof de politie een groep van veertig jongeren aan die zich niet aan de coronaregels hielden. Iets verderop stond ook een trailer waarbij met carbid werd geschoten. Beide locaties waren niet aangemeld bij de gemeente. De politie sprak de organisatoren er op aan en beëindigden de feestjes. Alle aanwezigen werkten volgens de dienders goed mee.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.