Hengelo
112

Politie treft 500 kg zwaar vuurwerk aan in Hengelo

De politie heeft woensdagavond drie mannen aangehouden voor het bezit van 500 kilogram zwaar vuurwerk. Dat meldt de politie op social media. De dienders troffen het vuurwerk aan in een busje en in twee woningen.

Vuurwerk2 politie Hengelo
Het gaat onder andere om zwaar vuurwerk. © Facebook Politie Hengelo

500 kg vuurwerk

Het vuurwerk werd woensdagavond ontdekt nadat er een melding was binnengekomen over mogelijke vuurwerkhandel aan Bilderdijkstraat. In het busje werden meerdere dozen met zwaar vuurwerk gevonden. De dienders hielden hierbij twee Hengeloërs aan. Bij de woningen van de twee heeft de politie nog meer vuurwerk aangetroffen, ook werden er enkele duizenden euro’s in contanten gevonden. Het geld, vuurwerk en twee auto’s zijn in beslag genomen. Een derde Hengeloër werd eveneens aangehouden, bij hem in de achterbak werd ruim acht kilo vuurwerk aangetroffen.

Vuurwerkverbod

In Twente konden mensen dinsdag en woensdag op drie locaties vuurwerk inleveren dat voorgaande jaren legaal verkocht mocht worden, maar dit jaar verboden is vanwege de geldende coronamaatregelen. Het gaat om consumentenvuurwerk in de categorie F3: knalvuurwerk, vuurpijlen en knalstrengen. In Wierden en Oldenzaal werd dinsdag al 145 kilo vuurwerk ingeleverd.

In Enschede moest de Explosieven Opruimings Defensie (EOD) woensdag nog ter plaatste komen, omdat er ook zelf in elkaar geknutseld vuurwerk werd ingeleverd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.