Hengelo

Hengeloërs willen spectaculaire lichtshow tijdens jaarwisseling

Een uniek lichtproject moet in Hengelo tijdens de jaarwisseling voor spektakel zorgen. Het idee komt van een aantal Hengeloërs dat door het vuurwerkverbod en alle andere coronabeperkingen de stad een hart onder de riem wil steken.

Laserstralen
Hengeloërs willen spectaculaire lichtshow tijdens jaarwisseling © Stockfoto

Grote lichtstralen

Er is nog geld nodig om het plan te realiseren. De initiatiefnemers zijn daarom een crowdfundingactie gestart. Een aantal weken geleden is al contact gezocht met de gemeente Hengelo. Die juicht het idee toe en heeft al toegezegd om het project financieel te ondersteunen. Het is de bedoeling dat grote lichtstralen vanaf 20:00 uur de atmosfeer verlichten, waarna om 00:00 een grote lichtshow volgt. Verschillende punten in de stad zijn al uitgezocht om zo zeker te weten dat het lichtspektakel vanuit de gehele stad zichtbaar zal zijn.

'Even stilstaan bij het afgelopen jaar'

"De lichtshow moet een moment worden om even stil te staan bij het afgelopen jaar", schrijven de initiatiefnemers van het Hengelicht. "Een tribute naar de mensen die het moeilijk hebben gehad en moeilijk hebben, maar zeker ook een moment om met alle inwoners van Hengelo naar de toekomst te kijken. Een lichtpuntje. Een momentje om echt even van te genieten." Via Go-Fund-Me kan het project worden gesteund. Maandagmiddag hadden al 36 mensen het initiatief ondersteund en was er al ruim 600 euro binnen van de benodigde 25.000 euro.

Externe link: Go-Fund-Me


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.