Enschede
Video

Studenten van het Conservatorium geven virtueel concert

Acht studenten van het Rotterdamse Conservatorium laten in Studio Balengebouw van 1Twente zien wat zingen is. De studenten streken neer in Enschede om in het Wilminktheater mee te doen aan Santa’s revue, Scrooge en de Kerst Komt altijd Show. Helaas zijn ze door corona niet op de planken te zien. Daarom: luister en geniet van prachtige kerstliederen in onze studio. En krijg je er niet genoeg van hun optreden dan zijn ze met zogenaamde V-tickets thuis te bekijken.

V-tickets. Het woord is gevallen, want met het viruele ticket bestrijdt het Wilminktheater de lockdown. Want dat is een dikke streep door de rekening van het Wilminktheater. Uitgerekend met kerst moeten de deuren weer op slot, terwijl er zulke mooie voorstellingen op de plank liggen. Scrooge, de Kerts Komt Altijd Show bijvoorbeeld. De artiesten stonden al te trappelen om het podium te bestormen. Helaas. En nu?

Opnames

“Nou, we hebben opnames gemaakt”, vertelt marketingdeskundige Daniel Janssen in het programma 1Twente Vandaag. “We hebben bijvoorbeeld Scrooge twee keer gespeeld voor dertig mensen en dat hebben we ook in beeld gebracht. En zo hebben we zeven kerstvoorstellingen beschikbaar die via een V-ticket te zien zijn”, vertelt Janssen.

Het is de eerste keer dat het Wilminktheater op deze manier het theaterpubliek aan zich probeert te binden.

Opbrengst naar studenten

“Dat heeft coronatijd ons gebracht. Er zit een optreden in van ons orkest Phion, een documentaire over Scrooge met scènes van onze uitvoering, de musical Oliver die we vorig jaar hebben gedaan en natuurlijk de Kerst Komt Altijd Show waaraan de Rotterdamse studenten meedoen. Je kunt al die voorstellingen van 19 december tot 3 januari op elk gewenst moment thuis bekijken”, legt Janssen uit.

Het V-ticket is op de site van het Wilminktheater -Wilminktheater.nl- te bestellen voor 20 euro. De opbrengst gaat in z’n geheel naar de huisartiesten en de studenten van het Wilminktheater.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.