Enschede
Video

Nieuwe show in Enschede: ‘Spacecast’ trekt jong talent aan en wil kijkers inspireren

Niemand kan op dit moment feesten, samenkomen in een kroeg of tentoonstellingen bekijken. Met name dat “samen genieten van iets” missen sommige. En dat was ook Annabel Bunt en Simone Dekker van de Spacebar aan het Stationsplein een doorn in het oog. Daarom begonnen ze met een nieuwe show: Spacecast.

VIP-vibe

Annabel Bunt werkt al langer in de Spacebar, maar kon door corona een tijdje niets doen. Samen met collega Simone Dekker kwam ze op het idee van de nieuwe show. “Ik kreeg echt elke dage berichten van mensen dat ze het missen in de bar te zitten en nieuwe mensen te leren kennen”, vertelt Annabel. Het idee voor het nieuwe format werd geboren. Mensen moeten zich voorafgaand via een formulier inschrijven, omdat er maar een beperkt aantal mag komen. “Dit creëert ook een soort VIP-vibe”, vindt Bunt. “We mogen geen drank verkopen, dus mensen moeten zelf hun eigen biertjes of drankjes meenemen.”

Platform

Elke vrijdag organiseren de twee collega’s nu de nieuwe show. “Iedereen is welkom. We streamen de interviews of dj-sessions, zodat mensen alles terug kunnen kijken”, licht Bunt toe. Uiteindelijk willen Bunt en Dekker een nieuw platform voor jonge en creatieve mensen in de stad bieden. “Wie weet, misschien kunnen we kijkers ook inspireren.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.