Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bijna drie miljoen voor verkeersveiligheid

Fietsstraat Ernst Bergboer
Bijna drie miljoen: nog veiliger over straat
Beeld: Ernst Bergboer

Enschede heeft een fikse bak geld van het rijk gekregen om de stad verkeersveiliger te maken. Volgend jaar wordt er een begin gemaakt met het aanpakken van 23 knelpunten. In totaal wordt er in de komende periode maar liefst 2,8 miljoen euro geïnvesteerd in de verbetering van fietspaden en kruispunten. Maar er is ook geld voor snelheidsbeperkende maatregelen en scootmobielcursussen.

“Erg blij dat het is gelukt”, stelt verkeerswethouder Jurgen van Houdt op zijn LinkedIn-pagina. Met zijn subsidieaanvraag richting het rijk was 1,3 miljoen gemoeid. De rest van het bedrag komt van provincie en de gemeente zelf.

Verkeersveiligheid is een van de rode draden door de mobiliteitsvisie van de stad. “Het is geen apart thema meer, bij elk project komt verkeersveiligheid terug”, aldus Van Houdt. Op de gemeentelijke site is een lijst met 23 knelpunten in de stad geplaatst, die met dit geld nu voortvarend aangepakt kunnen gaan worden.

Veel aandacht is er voor fietsers en voetgangers en de verkeersveiligheid rond scholen. Fietspaden worden breder, er komen nieuwe oversteekplaatsen en de overgangen van 50- naar 30-kilometerwegen worden opnieuw ingericht. Maar bij verkeersveiligheid gaat het niet alleen om paden, wegen en kruispunten, zo stelt de gemeente op haar site. Ook gedrag is van belang. Een deel van de beschikbare centen wordt dan ook ingezet voor schoolprojecten, e-bike- en scootmobielcursussen en opfriscursussen voor ouderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.