Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelo overweegt vervuilers verpakkingsafval te beboeten

Garbage bag 850874 1920
Beeld: Pixabay

De gemeente Hengelo en Twente Milieu komen met een voorlichtingscampagne om vervuild verpakkingsafval tegen te gaan. Volgens de gemeente is het verpakkingsafval te vervuild om te recyclen. Hierdoor eindigt veel afval in de verbrandingsoven. Boetes behoren volgens de gemeente tot de mogelijkheden.

Verpakkingsmateriaal kun je normaal gesproken dumpen in de oranje afvalcontainers. Wanneer er ander soort afval in deze bak wordt gegooid, kan het afval niet worden hergebruikt en dan eindigt het in de verbrandingsoven. Verbranden is aanmerkelijk kostbaarder dan recyclen, waardoor in Hengelo nu de afvalstoffenheffing omhooggaat. Twente Milieu gaat stickers aanbrengen op de containers om inwoners uit te leggen welke soorten afval er in de oranje vuilcontainer horen.

Volgens de gemeente zijn onder meer kitspuiten, stukken touw, piepschuim, speelgoed, landbouwplastic en grote stukken folie de boosdoeners. De gemeente wil in 2021 strenger gaan controleren, waarbij de inhoud van de containers wordt onderzocht. Zij houden nog de optie open om eventueel over te gaan tot het uitdelen van boetes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.