Hengelo

Hengelo overweegt vervuilers verpakkingsafval te beboeten

De gemeente Hengelo en Twente Milieu komen met een voorlichtingscampagne om vervuild verpakkingsafval tegen te gaan. Volgens de gemeente is het verpakkingsafval te vervuild om te recyclen. Hierdoor eindigt veel afval in de verbrandingsoven. Boetes behoren volgens de gemeente tot de mogelijkheden.

Garbage bag 850874 1920
© Pixabay

Instructiestickers

Verpakkingsmateriaal kun je normaal gesproken dumpen in de oranje afvalcontainers. Wanneer er ander soort afval in deze bak wordt gegooid, kan het afval niet worden hergebruikt en dan eindigt het in de verbrandingsoven. Verbranden is aanmerkelijk kostbaarder dan recyclen, waardoor in Hengelo nu de afvalstoffenheffing omhooggaat. Twente Milieu gaat stickers aanbrengen op de containers om inwoners uit te leggen welke soorten afval er in de oranje vuilcontainer horen.

Strenger controleren

Volgens de gemeente zijn onder meer kitspuiten, stukken touw, piepschuim, speelgoed, landbouwplastic en grote stukken folie de boosdoeners. De gemeente wil in 2021 strenger gaan controleren, waarbij de inhoud van de containers wordt onderzocht. Zij houden nog de optie open om eventueel over te gaan tot het uitdelen van boetes.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.