Sport
Voetbal
FC Twente

Menig er nog niet bij tegen RKC, blessure Oosterwolde valt mee

Queensy Menig is er morgen nog niet bij als FC Twente thuis tegen RKC aantreedt. De aanvaller is nog niet negatief getest op corona. Godfried Roemeratoe, die vorige week nog in quarantaine zat, is er wel weer bij.

Roemeratoe weer terug

Roemeratoe sloot maandag weer aan bij de groep en dat heeft hij geweten. Ron Jans: "Dat was wel even puffen. Maandag stond een training op het programma voor de jongens die niet in de basis hebben gestaan en dat was een hele zware hoor. Dus ze moesten ook wel moe zijn." Ondanks de dagen afwezigheid is Roemeratoe weer helemaal op niveau. "Hij heeft individueel getraind met fysiek trainer Nick Segers en traint nu de hele week alweer mee. Hij zat conditioneel ook op een prima niveau."

Voor Queensy Menig, die vorige week positief testte op corona, komt de wedstrijd tegen RKC nog te vroeg. "Queensy wordt elke dag getest en komst steeds dichter bij een negatief resultaat. Op dit moment is hij nog licht positief. Het kan elke dag goed zijn, maar morgen gaat hij niet halen."

Ook Jayden Oosterwolde zit morgen niet bij de selectie. De linksback viel vorig weekend in de wedstrijd tegen PSV uit met een hamstringblessure. Een scan heeft deze week uitgewezen dat de schade meevalt. "Er zit maar een kleine schade in de hamstring, het valt mee. Met een hamstring ben je bang voor vier tot zes weken herstel, maar dit gaat waarschijnlijk sneller." Jans verwacht hem met twee weken alweer terug. "Maar dat moet je natuurlijk altijd even afwachten."

Met complimenten omgaan

Dan de wedstrijd tegen RKC. De ploeg die op een vijftiende plek staat, maar drie punten los van de laatste plaats. Een ander uiterste vergeleken met vorige week, toen PSV op bezoek kwam. "In plaats van thuis tegen een kampioenskandidaat, speel je tegen een kandidaat die als ze erin blijft een topprestatie heeft geleverd. Morgenavond kunnen we bevestigen of we met de complimenten om kunnen gaan die we af en toe krijgen", aldus Jans.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.