Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gaat Hengelo's judotalent Steyn Oldenhof (18) Enschedeër Jelle Snippe aan Olympisch eremetaal helpen?

240708 oldenhof snippe judo
Steyn Oldenhof (links) mag deze week op Sportcentrum Papendal sparren met Jelle Snippe, die eind deze maand gaat deelnemen aan de Olympische Spelen.
Beeld: Judoschool Haagsma / International Judo Federation

Het Hengelose judotalent Steyn Oldenhof (18) mag dinsdag, woensdag en donderdag op Sportcentrum Papendal sparren met Enschedeër Jelle Snippe (25), die eind deze maand gaat deelnemen aan de Olympische Spelen. Hoewel de twee Tukkers bij verschillende judoclubs zijn opgeleid en fors in leeftijd verschillen, is Oldenhof een goede sparringpartner voor Snippe vanwege zijn gewicht: ze wegen allebei meer dan 100 kilogram.

Steyn Oldenhof kreeg z'n opleiding bij Judoschool Haagsma in Hengelo. Trainer Marc Haagsma is trots op z'n pupil: "Steyn is de laatste twee jaar enorm gegroeid in zijn ontwikkeling. Dat is de trainingsstaf van Team NL ook opgevallen. Het is een eer voor hem om onderdeel te mogen zijn van de laatste voorbereidingen voor Jelle Snippe op de Olympische Spelen."

“Steyn heeft de Olympische Spelen ook op zijn lijstje staan als ultiem doel.”

Haagsma is ook trots op zijn eigen judoschool: "Het harde werken wordt beloond. We hebben acht jonge judoka's bij de nationale selectie zitten. Die moeten minimaal eens per week naar Papendal om daar te sparren met de landelijke top. Daarvan kent Jelle Steyn al en dat is ook de reden dat hij graag tegen hem judoot."

Jelle Snippe Antalya 1
Lees ook
Enschedese judoka Jelle Snippe stap dichter bij Olympische Spelen na winst Grand Slam in Turkije

Zware jongens

Oldenhof zal die drie dagen ook sparren tegen Michael Korrel uit Vianen, die in Parijs uitkomt in de klasse tot 100 kilogram. "Dit sparren is voor Steyn ook heel nuttig en het helpt hem weer bij het behalen van zijn eigen doelen. Hij heeft de Olympische Spelen ook op zijn lijstje staan als ultiem doel."

icon_main_info_white_glyph

Eerste Tukker in 24 jaar

Jelle Snippe uit Enschede komt op de Olympische Spelen uit in de zwaarste klasse. Het zwaargewicht is de eerste Twentse judoka die op dit podium mag meedoen na Karin Kienhuis. De Almelose vertegenwoordigde Nederland twee keer bij de Olympische Spelen: in 1996 en in 2000.

Vandaag reist Oldenhof met een andere trainer terug vanuit het Duitse Sindelfingen, waar hij dit weekend een juniorentoernooi won en morgen mag hij zich dus melden op Papendal. Is dat niet een beetje veel voor hem? Marc Haagsma: "Hij traint 7 à 8 keer per week. Zijn leven bestaat volledig uit eten, slapen, judo en school. Hij is het dus wel gewend om lange dagen te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.