Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twents Song Festival: Veel jonge gasten met ‘gloepens mooie leedkes’

Twents Songfestival 2023
Beeld: Twents Song Festival

Liefhebbers van ‘gloepens mooie leedkes’ in het Nedersaksisch komen zondagmiddag 7 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum volop aan hun trekken. Daar wordt voor de vijfde keer alweer het Twents Song Festival gehouden. Een deskundige jury onder leiding van Monique Sleiderink bepaalt – samen met het publiek – wie van de 10 finalisten de opvolger wordt van de winnaar van vorig jaar: Gert-Jan Roesthuis.

Veel ‘jonge gasten’

Organisator Hans Oude Breuil is heel tevreden over zowel de kwantiteit als kwaliteit van de deelnemers. “Er hadden zich 17 kandidaten aangemeld voor de voorrondes. Je ziet dat de belangstelling voor het festival groeit. Het mooie is, dat er ontzettend veel jonge gasten bij zitten, zoals Lotte Aarnink en Huub Ruel.”

Kwalitatief steeds beter

Oude Breuil roemt ook de muzikale en tekstuele kwaliteit van het deelnemersveld. “Steeds meer deelnemers componeren en schrijven eigen nieuwe nummers.” Dat het Twents Song Festival in muzikaal opzicht kwalitatief steeds beter wordt, heeft volgens Oude Breuil ook te maken met de inbreng van Hans Barkel. De pianist, componist en koordirigent uit Bornerbroek maakt arrangementen voor een aantal nummers van de finalisten, die dan door een professionele band worden begeleid.

Gastoptreden Jan Riesewijk

Vanaf 14.00 u. zondagmiddag maken de finalisten hun opwachting op het podium in de lommerrijke tuin van het Openluchtmuseum in Ootmarsum. Na de eerste vijf is er een pauze, waarna de overige vijf zullen proberen jury en publiek te verrassen dan wel te overtuigen. Tijdens het juryberaad is er een gastoptreden van de bekende conferencier en ambassadeur van de streektaal Jan Riesewijk.

Publiek stemt mee

Overigens bepaalt de jury niet alleen wie de winnaar wordt van de vijfde editie van het Twents Song Festival. Middels een stembriefje kan ook het publiek een voorkeur uitspreken. En op dat stembiljet kan dan ook nog het favoriete Twentse woord worden genoteerd. Net als vorig jaar maakt oud-stadsdichter Freddy Mensink van al die woorden een gedicht.

icon_main_info_white_glyph

Kaarten

Kaarten voor het Twents Song Festival kunnen online worden besteld via www.twentssongfestival.nl, maar zijn ook zondagmiddag nog aan de kassa te koop. Kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang. Kinderen kunnen zich laten schminken en glitter tattoo’s laten aanbrengen.

Audiofragment
Twents Songfestival 2024 | Hans Oude Breuil
Wie wordt de opvolger van Gert Jan Roesthuis
Double2 band Hengelo
Lees ook
Van zingen op moeders verjaardag tot finalist Twents Songfestival: vier Hengelose vriendinnen maken het mee
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.