Sport
Voetbal
FC Twente

Robert de Pauw wordt de nieuwe trainer van FC Twente Vrouwen

Robert de Pauw wordt volgend seizoen de hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. Hij volgt Tommy Stroot op die na dit seizoen vertrekt naar Vfl Wolfsbrug. De Pauw tekende dinsdag een contract voor één seizoen.

Voetbaldier

De Pauw is geen onbekende in de voetballerij en ook niet in het vrouwenvoetbal. Zo was hij eerder trainer bij N.E.C. en sv Orion en trainde hij het vrouwenteam van Achilles ’29. De de afgelopen periode werkte hij bij de KNVB als coach van Oranje onder 17 en hij kan niet wachten om weer dagelijks op het veld bezig te zijn. "Ik ben gewoon een voetbaldier en sta het liefst op het gras. Bij de KNVB ben je zo'n drie dagen in de maand met de groep bezig en hier sta ik straks weer dagelijks op het veld. Dat is wel een wens die uitkomt."

FC Twente klopte anderhalve maand geleden bij hem aan waarna een periode volgde van gesprekken. Met technisch manager René Roord, maar De Pauw sprak ook met een aantal speelsters. Daarbij voelden vooral de dragende speelsters hem even aan de tand. "Ze wilden weten wat mijn visie op voetbal is en of die bij hen past. Ze vonden van wel. Het is alleen maar goed dat ze dat doen."

Ervaring

Bij FC Twente krijgt De Pauw met een jonge groep te maken. Al jaren weten speelsters zich in Enschede verder te ontwikkelen, maar de laatste seizoenen wordt er nog meer met jonge talenten gewerkt. Laat De Pauw daar nu juist ervaring mee hebben als voormalig trainer van Oranje onder 17. Hij denkt dat dat één van de redenen is waarom de club bij hem uitkwam. "Ik ben het natuurlijk gewend om met jeugd te werken, om ze te ontwikkelen. Ella Peddemors heeft bijvoorbeeld bij mij in het team gezeten. In elk Erediviesteam zitten talenten die ik bij de KNVB onder me heb gehad. Ik denk dat dat FC Twente ook heeft aangesproken."

En dat blijkt inderdaad ook uit de woorden van technisch manager René Roord: "Wij zijn verheugd om Robert de Pauw als onze trainer voor komend seizoen te kunnen presenteren. In onderlinge gesprekken is gebleken dat hij goed past in de visie van FC Twente Vrouwen om met jonge en talentvolle speelsters te werken, hetgeen hij ook bij de KNVB bewezen heeft. Daarnaast vindt ook hij routine en kwaliteit in de selectie van enorm belang om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Hij past goed in het rijtje van trainers die hij opvolgt.”

Toch tekent De Pauw maar een contract voor één jaar. En dat is niet zo lang voor een trainer die aan het werk wil met speelsters om ze verder te ontwikkelen. De intentie is er dan ook om langer door te gaan als het goed bevalt. "We moeten eerst maar eens kijken hoe de samenwerking gaat verlopen. Als dat goed is, gaan we langer met elkaar door."

Nieuwe trainer Vrouwen1
De Pauw tekende dinsdag een contract voor één seizoen © FC Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.