Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Groot dorpsfeest voor opening gerenoveerd dorpshart De Lutte: ‘Het is onherkenbaar veranderd’

Centrumplein De Lutte 20240620
Beeld: Gemeente Losser

Lutternaren en omwonenden is het niet ontgaan, de renovatie van het dorpsplein in De Lutte. Een jaar lang is het plein op de schop genomen, zowel boven- als ondergronds is veel veranderd. Deze zaterdag wordt het centrumplein geopend met een dorpsfeest voor en door de inwoners.

“Bestrating is vernieuwd, er zijn nieuwe elementen toegevoegd en terrassen zijn groter gemaakt”, vertelt voormalig wethouder Harry Nijhuis van gemeente Losser. Dit is slechts een greep uit de vele werkzaamheden die verricht zijn in De Lutte. “Ook het kabelwerk onder de grond is veranderd.” De Postweg is eveneens vernieuwd. Zo kunnen vrachtwagens gemakkelijk aan de andere kant van het dorp komen.

Hellehond verplaatst

Naast nieuwe elementen zijn er ook oude elementen aanwezig in het vernieuwde dorpsplein. “De Hellehond heeft een nieuwe plek gekregen op het plein”, aldus Nijhuis. “De klinkers, waar het plein voorheen uit bestond, hebben nu plaatsgemaakt voor groen.” Daarnaast is er gedacht aan waterafvoer. Zo zijn er wadi’s geplaatst voor betere afvoer van het water. “Zo is het plein duurzaam.”

“Het is veel meer een verblijfsplein geworden”

Met de renovatie achter de rug ziet Nijhuis het plein als een plek waar mensen sneller samenkomen. “Het is veel meer een verblijfsplein geworden”, aldus de voormalig wethouder. Op zaterdag 22 juni vindt de feestelijke opening van het plein plaats, vanaf 19.30 zijn enthousiastelingen welkom om dit te vieren.

Muzikale omlijsting

Het feest voor en door dorpelingen wordt muzikaal omlijst door verschillende lokale muziekgroepen. “Johnny Rosenberg, Hydra en de St. Plechelmus Harmonie treden die avond op”, vertelt Nijhuis. Hij speelt die avond zelf ook als lid van de St. Plechelmus Harmonie. “Iedereen die betrokken is bij deze grote klus, is er zaterdag bij.”

Audiofragment
Dorpsplein De Lutte wordt geopend | Harry Nijhuis
Zaterdagavond feest in De Lutte
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.