Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Corona: Bonhoeffer College in Enschede sluit locatie

Bonheuffer Geessinkweg
Bonhoeffer College locatie Geessinkweg dicht om corona
Beeld: Google Streetview

Tien medewerkers en acht leerlingen thuis in verband met corona. Besmet of in quarantaine. Voor het bestuur van het Bonhoeffer College in Enschede aanleiding om de locatie aan de Geessinkweg de rest van de week te sluiten.

Bonhoeffer Geessinkweg telt ruim 380 leerlingen. Met tien uitvallers zijn er simpelweg niet voldoende leerkrachten om het onderwijs op school nog in te vullen, zei locatiedirecteur Gerriska Floor-Mulder in een persverklaring. “In overleg met de GGD is besloten de school de rest van de week te sluiten.”

Alle lessen gaan wel door, volgens het rooster, maar dan online. Om die reden duren ze ook maar een half uur. Het Bonhoeffer verwacht dat die verandering van normale naar online lessen weinig problemen gaat geven. Leerlingen en leraren hebben in de zomer ervaring opgedaan. Floor-Mulder: “Leerlingen en docenten weten inmiddels precies hoe het werkt.”

De locatie aan de Geessinkweg is de tweede middelbare school in de stad die de deuren noodgedwongen sluit. Vorige week ging Het Greijdanus al dicht. Zowel het Greijdanus als de Bonhoeffer-locatie aan de Geessinkweg verwachten op 30 november weer open te kunnen. Op vrijdag de 27ste wordt daar een definitief besluit over genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.