Enschede
Sport

Avanti Wilskracht uit Enschede krijgt 5.000 euro van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij heeft Avanti Wilskracht uitgeroepen tot Club van de Week. De sportvereniging krijgt daarom 5000 euro voor aankomende activiteiten.

Avanti Wilskracht
Avanti Wilskracht aan de Gronausestraat. © Google Maps

Noabersport

"Wat een mooie verrassing", meldt penningmeester Peter Huuskes van Avanti Wilskracht. "We zijn al een tijdje bezig met 'Noabersport', een project dat we samen met vier andere sportverenigingen hebben opgezet om onder andere kinderen uit Enschede-Oost met elkaar te gaan verbinden. Wij bieden drie dagdelen per week activiteiten aan zodat kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen, maar het ook een nuttige dagbesteding heeft. De focus ligt op het vesterken van de sociale vaardigheden, het actief bezig zijn, het omgaan met geld en gezonde voeding. Met deze bijdrijge is het voor ons mogelijk om de Noabersport uit te breiden en nog meer kinderen te bereiken.''

Clubs van de Week

Clubs van de Week is een actie van De VriendenLoterij om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Er worden tot en met 30 december 100 clubs, verenigingen of stichtingen door de VriendenLoterij benoemt tot 'Clubs van de Week'. Zij krijgen 5.000 euro voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en de leden daarvan.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.