Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Inwoners Losser geven middels enquête mening over alle verkeer en vervoer in de gemeente

Losser Jan Engels over verkeer
Jan Engels, wethouder gemeente Losser
Beeld: Gemeente Losser

Inwoners van de gemeente Losser kunnen de komende weken een enquête invullen waarin ze aangeven welke knelpunten zij ervaren in het dagelijks verkeer en vervoer in de gemeente. Zijn voorzieningen goed bereikbaar? Loopt het parkeren op bepaalde plekken de spuigaten uit? Hoe is het gesteld met het openbaar vervoer?

De gemeente Losser is bezig met een beleidsplan mobiliteit. In dat plan wordt het toekomstige beleid vastgelegd over onder meer bereikbaarheid en toegankelijkheid van locaties en voorzieningen, verkeersveiligheid en parkeren. Het nieuwe plan heeft betrekking op de hele gemeente, zowel op de dorpen als het buitengebied en krijgt een looptijd van 2025 tot en met 2035.

Doelgroepen en inwoners

De gemeente wil daar alle doelgroepen en inwoners bij betrekken. “We willen een goed plan ontwikkelen voor de hele gemeente. Weten welke kant we op willen en welke vormen van vervoer we belangrijk vinden. Daar hebben we de kennis en ervaring van inwoners, bedrijven en organisaties bij nodig”, zegt wethouder Jan Engels in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Onderzoek mobiliteit in de gemeente Losser | Jan Engels
De gemeente Losser is gestart met het proces om te komen tot een mobiliteitsplan voor de gemeente Losser.
“Zijn alle voorzieningen goed bereikbaar voor iedereen, ook voor minder-validen?”

Het hele verkeers- en vervoersspectrum kan aan de orde gesteld. Wat vinden de inwoners van de gemeente belangrijk als het gaat om de diverse vervoersvormen zoals lopen, fietsen, openbaar vervoer, deelvervoer, autoverkeer, vrachtverkeer en landbouwverkeer?
“Hoe komen mensen op een zo veilig mogelijke manier van A naar B? Zijn alle voorzieningen goed bereikbaar voor iedereen, ook voor minder-validen? Kan dat beter? Alle op- en aanmerkingen brengen we in kaart”, aldus de wethouder.

Knelpunten

“Er zijn altijd knelpunten. We hebben net als elke gemeente te maken met ongevallen. Daar kijken we naar. Er zijn ook altijd wensen of opmerkingen over waar je wel of niet kunt parkeren. We kijken hoe dat komt, waar de mensen vandaan komen die willen parkeren. Al dat soort vraagstukken spelen.”

“Onze woonwijken moeten veilig zijn voor onze kinderen, om in te spelen.”

Het beleidsplan mobiliteit moet ertoe leiden van de gemeente Losser een fijne gemeente blijft, ook om in te leven, benadrukt de wethouder. “Dat betekent dat onze woonwijken veilig moeten zijn voor onze kinderen, om in te spelen. In die zin zouden we graag willen dat we meer langzaam verkeer hebben in onze gemeente. En hoe zorg je dat het winkelgebied een verblijfsruimte is waar mensen het leuk vinden om rond te kijken en op een terras kunnen zitten. De winkels moeten wel goed bereikbaar zijn. Dat los je niet zomaar op.”

icon_main_info_white_glyph

Enquête Mobiliteit

De enquête kan zowel digitaal als op papier ingevuld worden. Digitaal via de website van de gemeente; bepaalde locaties kunnen op een kaart ook digitaal aangegeven worden.
Inwoners die de vragenlijst liever op papier invullen, kunnen de papieren enquête gebruiken. De papieren enquête ligt tot en met 17 juli in ’t Lossers hoes in Losser, bij ’t Trefhuus in Overdinkel, bij Erve Boerrigter in De Lutte en bij restaurant ’t Sterrebos in Beuningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.